Suvi


Kuka muu rakastaa illanistujaisia?

Kaikki järjestelemisen ja itse tapahtuman osat ovat ihania. Paitsi ehkä jälkien siivoaminen. Minusta iltaa rakkaiden ja ystävien kesken voi istua mistä syystä tahansa. Meidän perheessä on aina pelattu paljon korttia ja lautapelejä, joten mielestäni paras tapa viettää iltaa on tietenkin peli-ilta.

Tiedän, että tietyissä kaveriporukoissa juhlitaan tietyt juhlapyhät ja teemat perinteisesti yhdessä. Jos sinun kaveriporukassasi ei vielä ole omaa perinnejuhlaa, olisiko aika keksiä sellainen? Joskus mitä hulluimmat ideat ja sisäpiirivitsit toimivat parhaiten juhlan aiheena tai teemana. Kun sumplit illanistujaiset muulloin hiljaiseen juhlakauteen, on aikataulut helpompi sovittaa ystävien kesken yhteen.

Kun mietit illanistujaisten järjestämistä, suo muutama ajatus ainakin seuraaviin asioihin:

Missä järjestetään?

Jos järjestät kutsut kotona, huomioi kuinka paljon sinulla on tilaa käytettävissäsi. Kuinka paljon voit kutsua väkeä, että vierailla on mukava olla? Lattiallakin voi istua, mutta mukava tyyny takaliston alla saattaa jättää paremman muistijäljen kuin puutuneet jalat.

Huomioi naapurit! Rappukäytävään voi jättää hienovaraisen varoituksen tai seinänaapurille mainita rappukäytävässä/ulkona.

Muista siistiä paikat ennen juhlia. Ei paikan tarvitse olla putipuhdas, mutta kun olet tehnyt kevyen siivouksen ja järjestellyt tavarat paikoilleen, on sinullakin rennompi olla.

Ketä ja miten kutsutaan?

Parasta on kutsua ihmisiä, joiden kanssa itsellä on mukava ja helppo olla. Joskus omat ystävät eivät tunne toisiaan, etenkin jos ystäviä on saatu eri paikoista. Sen vuoksi onkin mukava ajatella, että jokaisella vieraalla olisi ainakin kaksi ihmistä, joille voisi juhlissa puhua rennosti. Joku saattaa toki solahtaa vieraaseen joukkoon ja olla kuin kotonaan, mutta aina ei syystä tai toisesta tunnu yhtä sosiaaliselta.

Mitä rennommasta tilaisuudesta on kyse, sitä rennompaa on kutsuminen. Toisinaan riittää se, että kahvitellessa sovitaan paikka ja aloitusaika. Pääsääntöisesti on kuitenkin mukavaa saada myös kirjallinen muistutus. Hieman porukasta riippuen voi tehdä yksityisen tapahtuman Facebookiin tai perustaa vieraiden kesken WhatsApp-ryhmän. Kutsuessa kannattaa myös mainita mahdollisesta teemasta tai siitä, odotetaanko vieraiden tuovan esimerkiksi omia juomia tai järjestetäänkö naposteltavat nyyttärimeiningillä.

Lisää illanistujaisten järjestämisestä kuulet Suvilta ensi viikolla, aiheena on koristelu ja kattaminen. Kolmannessa osassa pohdin, tarvitseeko illanvietto ohjelmaa. Kuullaan!