Suvi


Kuulutko sinäkin meihin juhannusfiilistelijöihin?

Muistatko miltä lapsena tuntui juhannusaattona käyskennellä pitkin peltoja kukkia etsien? Eikö ole edelleen aivan parasta kastaa varpaat kesäillan viilentämään veteen ja kuunnella kaikessa hiljaisuudessa luonnon ääniä? Taidat sinäkin kuulua meihin juhannusfiilistelijöihin. Hurmaannu jälleen taianomaisesta, yöttömästä yöstä ja uppoudu etkoilemaan juhannusta kanssamme. Tämän vuoden juhannuksena nautitaan hyvästä seurasta, kesäisistä herkuista ja saunotaan pitkälle yöhön.

Juhannusetkot

Meille juhannusetkot merkitsevät hiljalleen valmistautumista keskikesän juhlaan. Juhannusetkoilla lähdetään hakemaan syvimmän kesän tunnelmaa auringon alta, vesisateesta tai vaikka hiljaisesta uintireissusta. Etkojen tarkotuksena on, että olet hetken itseksesi ja nautit luonnosta. Sulje ulkona silmäsi ja kuuntele tarkkaan kaikilla aisteillasi, mitä luontoäiti sinulle kertoo. Jo pieni hetki metsässä, tai luonnossa samoillen alentaa stressitasojasi ja laskee verenpainetta.

Perinteitä yöttömässä yössä

Juhannussaunassa rentoudutaan kiireettömästi. Kynttilät tuovat tunnelmaa yöttömän yön saunahetkeen. Vastomisella kerrotaan olevan hyviä terveysvaikutuksia, mutta jo pelkkä vastan tuoksu riittää nostattamaan juhannusfiilistä. Mikäli sinulla on puoliso vielä etsinnässä, kannattaa juhannuksena kokeilla jotain perinteisistä taioista. Anna hetki aikaa itsellesi, rentoudu ja astu Suomen suveen etsimään kukkapelloilta juhannustaikojen kukkia tyynysi alle. Tiedä vaikka unelmien puoliso ilmestyisi sinulle seuraavana yönä unessasi!

Seppeletyttöjä ja unelmia

Juhannusaattona meillä oli lapsena siskoni kanssa tapana tehdä keltaisista niittykulleroista kukkaseppeleet. Leikimme yömyöhään seppeleet päässä ja ihailimme yöttömän yön valoisuutta juhannuskokon äärellä. Unelmoimme, että kesä ei loppuisi vielä aikoihin. Juhannukseen kuuluvat olennaisesi kukkaseppeleet ja -kimput. Vinkkinä sinulle juhannuksen alle, lähde hakemaan juhannusfiilistä kranssiworkshopista! Kukkakauppias Minna Ekdahl järjestää workshopin Somiana Loungen tiloissa juuri sopivasti ennen juhannusta.

Lähdettäisiinkö juhannuspiknikille?

Juhannuspiknik on loistava idea niin perheen kuin ystävien kesken. Se on vieläpä helppo toteuttaa mökillä tai kaupungissa. Piknikeväitä pystyy valmistamaan hyvin jo edellisenä päivänä valmiiksi. Nyyttärit ovat hauska ja helppo tapa herkutella yhdessä porukan kesken. Pieni grilli kulkeutuu kätevästi piknikille mukaan, mutta sen sammuttamisesta on huolehdittava erityisesti kuivan juhannuksen aikana huolellisesti. Meidän juhannuksen piknikkorista löytyi tällä kertaa herkullisia jälkiruokia, eli kakkua ja mansikoita. Mitä sinä pakkaisit koriin mukaan? Satumaisen ihanaa juhannusta sinulle!

Kuvat toteutettu yhteistyössä oululaisten yrittäjien kanssa. 

Valokuvaus, Rouhee Media, Mika Vallineva

Kampaus ja meikki, Kampaamo Torni, Jenna & Tea

Vaatteet ja asusteet, KureStore

Kukkakimppu, seppele ja kakun kukat, Kukkakauppa Minna Ekdahl

Ilmapallot ja kattaustarvikkeet (Harlow&Grey, Manhattan), Somiana

Piknikhuopa, Vera-Vera

Kakku ja pavlovat, Adele & Rebekka Pikkuaho