Suvi


Ikuisena kulinaristina päätin kirjoittaa hieman alkusyksyn parhaimmasta juhlasta. Rapujuhlat ovat jokasyksyinen ilomme. Syksyisin kokoonnumme ystävien kesken mökille tunnelmoimaan ja nauttimaan yhdessä valmistetuista suussa sulavista herkuista. Sytytämme valoja ja kynttilöitä.  Valmistamme yhdessä ruokaa ja odotamme, että ilta hämärtyy tunnelmalliseksi. Ruoka ja seura on aina parasta.  Tänä vuonna juhlat järjestetään Somianan tapaan, sillä kukaan meistä ei jaksa juhlien päätteeksi tiskata. Nämä astiat on helppo laittaa illan päätteeksi vaikka saunan kiukaan syövereihin.

Rapujuhlista on helppo tehdä omannäköisensä. Somianan rapujuhlissa juhlitaan mustan ja kullan sävyillä. Teeman mukaisesti pääosassa ovat mehevät ravut, joiden kattamisesta ei saa tinkiä. Rapujen lisäksi juhliin voi kattaa sesongin mukaisesti loppukesän ja alkusyksyn ruokaa.

Perinteisiin rapujuhliin panostetaan kattauksessa. Kaikille ei välttämättä sovi rapujuhliin usein yhdistettävät ruokalaput. Ne jätetään Somianan tapauksessa kauppojen hyllyille. Somianan rapujuhlissa katetaan Harlow & Greyn  Noir -mallistolla. Suuret lautaset kestävät takuuvarmasti rapujen kosteuden. Lautasiin mahtuu monta rapua. Keskikokoiset Noir-lautaset toimivat mainiosti leipälautasina. Jokainen rapujen ystävä tietää, että paahtoleipä kuuluu ehdottomasti rapujuhliin. Noir -malliston pienille mustamarmorisille lautasille katetaan vielä sitruunalohkoja mehustamaan rapuja. Noirin mukeihin sujautetaan hieman kuplivaa…ja snapsilasit ovat toivottavasti ensi vuonna valikoimassa! Helan går!