Suvi


Kuka muu innostuu ystävien vauvauutisista? On hauskaa arvuutella lapsen sukupuolta ja sitä, millainen hänestä tulee. Minulle vauvauutiset tarkoittavat sitä, että pääsen väkertämään tulevalle vauvalle jotain ihanaa neuloen, virkaten tai solmuillen. Myös babyshowereiden tai suomalaisittain vauvakutsujen suunnittelu on hauskaa puuhaa. Vauvakutsut ovat ainutlaatuinen ja ihanan rento tapa juhlistaa pienokaisen saapumista maailmaan. Samalla on ihanaa yllättää odottava äiti ja huomioida häntä raskausaikana, jolloin tunteilla on tavallista enemmän valtaa. Raskausaikana ystävien ja rakkaiden läsnäololla on monesti tavallista suurempi merkitys, etenkin jos äiti odottaa ensimmäistä lastaan. Siksi ihanat babyshowerit ovat täydellinen yllätys hänen hymynsä näkemiseksi. Tässä blogikirjoituksessa annamme parhaat vinkit yllätyksen järjestämiseksi.

Kuinka saada vauvakutsuista persoonallisen kauniit ja ennen kaikkea odottavalle äidille mieluisat? Parasta on lähteä liikkeelle miettimällä odottavan äidin luonnetta ja mieltymyksiä. Babyshowereita  suunnitellessa kannattaa huomioida ensin hyvä ajankohta, joka sopii mahdollisimman monelle. Tämän jälkeen mietitään luonnollisesti hyvä juhlapaikka, jossa äidin voisi yllättää. Usein babyshowereiden juhlapaikaksi valikoituu odottavan äidin koti, sisarusten kodit tai pieni vuokrattu juhlatila. Jos pohdit odottavan äidin kodin valitsemista juhlapaikaksi, kannattaa tässä kohtaa hyödyntää hänen mahdollista puolisoaan. Hän voisi yrittää järjestää äidin pois kotoa koristelujen ajaksi. Mikäli kotona oleminen ei tule kyseeseen, kannattaa harkita pienen tilan vuokraamista. Esimerkiksi meidän Loungessa babyshowereiden järjestäminen on tehty helpoksi.

Koristeluiden suunnittelu onkin kaikista ihaninta! Jos tulevan vauvan sukupuoli on tiedossa, on perinteinen valinta vaaleanpunainen tai -sininen omiaan korostamaan juhlan teemaa ja luonnetta. Mutta eikö olisi ihanaa valita vaikkapa neutraaleja värejä, mustavalkoista tai käyttää useampaa väriä ja yhdistellä rohkeasti “tyttöjen ja poikien värejä”. Parasta on se, että söpöillä saa luvan kanssa! Monesti käytettävä tila on pieni, jolloin koristeita riittää vähempikin. Yleensä kaunis kattaus, ilmapallot ja viiri riittävät vallan mainiosti. Autamme mielellämme tuotteiden valinnassa, vaikkapa puhelimessa.

Vauvakutsuille voi miettiä myös ohjelmaa. Äidille voidaan esimerkiksi järjestää leikkimielinen tietokilpailu vauvanhoidosta, arvuutella osallistujien vauvakuvista kuka kukin on tai aloittaa tulevan lapsen vauvakirjan täyttämistä. Osallistujat voivat myös veikata lapsen syntymäpäivää tai tulevaa nimeä. Jos äidille on päätetty hankkia lahja tai tehdä vaippakakku, voidaan tästäkin tehdä oma ohjelmanumeronsa. Tärkeintä lienee se, että luodaan yhdessä muistoja, joihin palaa mielellään.

Viimeksi järjestämäni vauvakutsut olivat tulevalle äidille, joka nauttii ystävistä ja yhdessäolosta, mutta huomion keskipisteenä olo ei ole hänen juttunsa. Niin järjestettiin kutsut, joihin kutsuttiin tulevan äidin ystävät viettämään rentoa iltaa yhdessä herkutellen ja jutustellen. Raskausajan herkku on ollut kermakakku, minkä saimme toiveiden mukaisena Leipomokaupasta. Perinteisen näköinen kakku paljasti sisältään ihanan maukkaan, suklaisen yllätyksen. Leikkejä tai pelejä ei näillä kutsuilla ollut. Yhdessä hankittu lahja, jossa muistettiin sekä syntyvää vauvaa että tulevaa äitiä, vaikutti mieluisalta. Tuleva äiti yllätettiin järjestämällä kutsut kodin ulkopuolella, tällä kertaa Somiana Loungessa. Luulen, että kutsut olivat odottajan näköiset. <3