Suvi


Joulukuuni menee aina samalla kaavalla: alkukuusta innostun joulusta, kuuntelen kaikki mahdolliset joululaulut läpi ainakin kymmeneen kertaan, suunnittelen koristeita ja fiilistelen kynttilänvalossa. Syntymäpäiväni on parisen viikkoa ennen joulua, joten siinä vaiheessa kun on aika keskittyä siihen, olen jo lopen kyllästynyt joululauluihin ja tonttulakkeihin. Kun syntymäpäivä on ohi, voin uudella tarmolla jälleen keskittyä joulun odotukseen. Yleensä vasta tässä vaiheessa alan ripustella joulukoristeita. Tänä vuonna olen tehnyt poikkeuksen, ja ripustanut jo viikko sitten upean lasihimmelin kattoon, sillä olin niin ylpeä aikaansaannoksestani. Joulukukat olen tietenkin hankkinut jo alkukuusta, koska kukat vain ovat niin ihania!

Tänä vuonna täytin “pyöreitä”, joten juhlimme isommalla porukalla. Halusin tavata ystäviäni ruuan merkeissä mutta ajattelin, että niin iso sakki ei millään mahdu ravintolaan. Niinpä päätin vuokrata tilan, ja mikäs sopisikaan paremmin kuin Joonas Hämäläisen ruokastudio! Joonas ei valitettavasti ennättänyt meille kokkailemaan, joten päätin yrittää itse (ja ystävien avustuksella) kokkailla. Menun laatiminen ei ole parhaita puoliani, mutta ajattelin suomalaisten ainesten kantavan omassa menussani. Tarjosin alku- ja pääruualla juureksia, isäni pyytämää kuhaa, villisikaa ja jälkiruokakakussa marjoja. Onneksi minulla oli apureita käytössäni, sillä en muista ikinä ennen juhlien järjestämisen olleen niin helppoa! Koristelimme viirein, ilmapalloin, valosarjoin ja kynttilöin. Tunnelma oli ihana ja ruokakin onneksi onnistui! Jos sinä haluat tulevana vuonna päästä juhliesi kanssa helpolla, me autamme. Kerromme lisää ihan pian!

 

Olen varannut tulevan viikonlopun siivoilulle, koristelulle ja leipomiselle. Minulla on ollut tapana tehdä muun muassa isovanhemmilleni ruokalahjoja. Olen tehnyt oman versioni englantilaisesta hedelmäkakusta, joka mehevöityy mukavasti jouluksi. Eikö hedelmien, suklaan ja rommin yhdistelmä kakussa olekin taivaallinen? Viime vuonna laitoin kakut Noirin isoille lautasille ja pakkasin sellofaaniin. Koska alla on kaunis lautanen, voi kakun myös tarjota siitä. Teen lahjaksi myös puolukkacurdia, joka maistuu ihanasti paahtoleivällä tai pannarin päällä. Olen yleensä tehnyt tahnan Kinuskikissan ohjeen mukaan. Purkit on ihana koristella pienillä lautasliinoilla, jotka leikataan oikean kokoiseksi ja kiristetään purkin kannen päälle narulla. Teemaan sopivasti ajattelin käyttää syntymäpäiviltä ylijääneitä Noir-lautasliinoja.

Meidän suvussa on kulkenut tarkkaan varjeltu joululeivonnaisresepti nimeltään perunatorttu. Homman juju on koskenkorva, joka kohottaa taikinan esimerkiksi leivinjauheen sijasta. Alkoholihan tietenkin haihtuu paiston aikana, mutta ystäväpiirissäni tortut muistetaan nimellä “kossutorttu”. Näitä maukkaita ihanuuksia ajattelin myös leipoa viikonloppuna. Jos sinä leivot perunatorttuja, lähetä ihmeessä minulle sähköpostia johanna@somiana.fi. Haluaisin kuulla, mistä sinä olet reseptisi saanut ja leivotaanko näitä jossain päin Suomea enemmänkin. Sunnuntai-iltana aion mennä kauneimpiin joululauluihin. Meidän perheessä kauneimmat joululaulut ovat aina olleet perinne, jonne lähdetään yhdessä äidin ja äidin ystävän kanssa, aikuisiällä oman ystävän kanssa. Varmaankin tästä johtuen yhteislaulusta tulee ihanan jouluinen tunnelma.

Olemme päättäneet pitää Showroomia joulun ja uudenvuoden alla useammin auki, jotta sinä saisit tarvitsemasi helpommin. Kurkkaa aukioloaikamme sivun alareunasta tai Facebookista. Tarjoamme halutessasi glögit, piparit ja toivottavasti myös lämmintä mieltä!

Minä ja Suvi haluamme toivottaa sinulle ihanaa joulunodotusta ja rauhaisaa joulua! <3 Suvi päivittelee vielä vuodenvaihteen juhlasuunnitelmistaan myöhemmin. Ja psst, jos sinä keksit tehdä kultaisista paperipilleistä himmelin tai koristelit kuusesi viireillämme, muista meitä kuvallasi Instagramissa #somiana