Suvi


Pääsiäisenä on lupa notkua herkkujen äärellä. Parasta on kun saa nautiskella, herkutella ja viettää aikaa läheisten parissa. Pääsiäispöytä tuo kuitenkin paineita monelle. Mitä erilaista juhlapöytään tänä vuonna voisikaan keksiä? Lähdemme perheeni kanssa pääsiäiseksi mökille. Aion säästää perheeni käsin tiskaamiselta ja tarjoan heille maittavan pääsiäisaterian vihreän raikkailta Harlow & Greyn Manhattanin paperiastoilta. Mallisto on vahva ja tehty kestämään raskaampaakin ruokaa, tässä tapauksessa lammasta. Ja mikä parasta, ei tarvitse tiskata! Astiat voi huoletta polttaa ja aterimetkin voi heittää kompostiin. Mahtavaa!

Takaisin juhlapöytään. Juhlakattaukseen kuuluu perinteisesti valkoinen pöytäliina, mutta väreillä on kuitenkin lupa leikitellä. Raikkaus ja pöydän rehevyys ovat osana kaunista pääsiäispöytää. Etenkin vihreä tuo särmää, ja esimerkiksi lasten maalaamat munat voivat olla koko kattauksen keskipisteenä. Pääsiäisen juhlakattauksessa on tärkeää muistaa kattaa omat astiat kullekin ruokalajille. Lautasliinat voi taitella mielensä mukaan juhlavasti. Pöydän keskuksen voisi koristella esimerkiksi pajuilla ja maljakkoon on ihanaa sujauttaa kevään keltaisia narsisseja.

Teemme yleensä juhlaruokaa perinteiden mukaan, mutta mukana saa olla hieman uutta twistia. Lammas on edelleen kovassa nosteessa perheeni parissa ja pitkään haudutettuna se maistuukin suussa sulavalle. Äitini on superkokki. Hänen kuuluisat fetaperunat ilmestyivät pääsiäispöytäämme muutama vuosi takaperin. Nykyään ne ovat meidän kaikkien selvä suosikki lammaspaistin kaverina. Koska äitini on paras, hän luovutti salaisen reseptinsä nyt minun jaettavakseni, ja tässä se nyt on:

 


Fetaperunat Suvin äidin tapaan (4:lle)

  • perunoita 500g
  • sipuli 1 kpl
  • valkosipuli 1-3 kynttä
  • lihalientä
  • timjamia
  • Feta 200g
  • kapriksia (pieniä)

Tee näin:

Pilko perunat kuutioiksi, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet pieniksi. Valmista ensin lihaliemi. Lämmitä paistinpannussa sopivasti oliiviöljyä ja voita, laita perunat ensimmäisenä pannulle. Kuullota niitä hetki ja lisää sitten sipulisilppu ja valkosipulit. Kuullotuksen jälkeen lisää hiljalleen lihalientä, niin että perunat peittyvät. Anna perunoiden kypsyä lihaliemessä, lisää tarvittaessa lihalientä. Kun perunat ovat kypsyneet ja neste kokonaan haihtunut, murustele päälle fetajuusto, ripottele perunoiden päälle timjamia ja laita joukkoon pieniä kapriksia. Anna juuston lämmetä hetki, mutta älä enää paista perunoita. Tarkista maku.