Suvi


Heippa,

Osa onkin odotellut uutta blogitekstiä liittyen uuteen, kohta avattavaan kauppaamme.

Kaikkihan lähti siitä, että olimme jo tovin kuunnelleet asiakkaidemme palautetta siitä, että Showroomille on vaikea löytää. Olimme vastailleet puhelimeen joka toiselle asiakkaalle, lähettäneet noin kilometrin mittaisia opastusviestejä ja miettineet oliko se nyt sitten Kallisenhaara vai Kallisenkuja sekä viittilöineet oven raosta. Miten tätä prosessia helpotettaisiin? Lisäksi oli unelma oikeasta kaupasta. Haaveilimme käytännöllisemmistä tiloista ja mahdollisuudesta kehittää toimintaamme. Keskustelimme yhdessä tarvittavista ominaisuuksista ja Suvi otti asiakseen etsiä uutta tilaa. Kävimme katsomassa useita vaihtoehtoja ja lopulta löytyi jotain mielenkiintoista.

Kävimme katsomassa nykyistä tilaa parikin kertaa. Näimme molemmat tilan potentiaalin kaiken alta. Toki oli kirsikan värinen laminaatti, ainakin viittä eri väriä seinissä, violetti vessa ja luola-tyyppinen yleisilme. Lisäksi paljon likaa, pölyä ja roskaa. Mutta hurjasti potentiaalia! Tilasta löytyi sielu ja persoonaa (ainakin minulle tärkeää mitä tahansa tilaa ajatellen), minkä kanssa saattaisi päästä mihin tahansa. Vähän maalia ja uutta lattiaa, sillä tästä selvitään. Rukoilimme lähipiiriltä apua remontointiin ja tähän onneksi suostuttiin. Kuvissa tila ennen purkutöiden aloittamista.

Lopulta saimme avaimet haaveilemaamme tilaan. Siivous- ja purkutyöt aloitettiin jo samana päivänä ja ne jatkuivat koko viikonlopun. Vaikutti siltä, että kaikki aiemmat remontit talon rakentamisesta saakka oli tehty entisen päälle. Oli listoja, joiden päälle oli maalattu ja sen päälle asennettu listoja, joiden päälle maalattu. Oli laminaattia, lautaa ja muovimattoa, mattojakin jopa viisi päällekkäin. Lopulta täytyi luovuttaa ja jättää purkaminen ammattimiehille. Tästä johtuen korjaustöiden aloitus viivästyi. Samoin siirtyi aluksi suunniteltu avajaispäivä, ystävänpäivä. Kuvissa purkutyöt on aloitettu laminaatin purkamisella. Viimeisessä kuvassa olemme jo aloittaneet kaiteiden maalausta. Paljastuipa purkutöissä alakerrasta miehen hahmokin. 😉

Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen saimme ilmoituksen, että tila on valmis jatkettavaksi. Olimme sopineet talkoolaiset viikonlopuksi auttelemaan. Tälle samalle viikonlopulle sattuivat myös Oulun Häämessut, joille olimme lyhyellä varoitusajalla lupautuneet. Onneksi talkoolaiset olivat ymmärtäväisiä ja Suvin kanssa suuntasimme Areenalle, kun muut lähtivät aloittamaan remonttia. Saatuamme messut purettua, lähdimme jatkamaan remonttia muiden kanssa. Hämmennyin, sillä en ollut arvannut, että seinien maalaaminen olisi niin työlästä. Kaikki seinät oli alkuun hiottava, tasoitettava, pohjamaalattava ja vielä tasoitettava ennen maalaamista. Tämä työvaihe veikin enemmän aikaa kun aiemmin ajattelinkaan. No, nyt on kuitenkin katot, seinät, patterit ja ovet maalattu. Huokasimme Suvin kanssa onnesta, luolasta on nyt todellakin päästy! Viime torstaina aloitettiin betonilattian tasoitus ennen laatoittamista. Lattian valmistumisen jälkeen on vielä jäljellä listojen, minikeittiön, sähköjen ja wc-istuimen asennus. Tietenkin on myös myymäläkalusteiden kokoaminen ja kaupan sisustaminen. Ei kiirettä siis, olemmehan jo lupailleet Shopin avaamista vielä helmikuulle. Onni on kuitenkin lopulta se, että saamme nyt tilan sellaiseksi kuin haluamme, sillä lähes kaikki pinnat on laitettu uusiksi.

Hieman haastetta remonttiin tuo se, että Showroomilta loppui viime tiistaina vuokrasopimus ja Somianan tavaroita on nyt ripoteltu kolmeen eri osoitteeseen. Minä ylläpidän verkkokauppaa kotoani käsin, Suvi varastoi muuta tavaraa ja kalusteet oli jo vietävä Shopille. Muutamia heliumpallojen noutoja on jo hoidettu uudelta Shopilta (lue: raksalta) käsin. Pyrimme jatkossakin hoitamaan tilauksesi mahdollisimman mutkattomasti.

Entä sitten paras osuus Shopin remontissa? Mielestäni ehdottomasti vessan ovet. Aloittaessa meillä oli kaksi joskus valkoista, useaan kertaan maalattua lähes tonnin painavaa ovea. Ovet tietenkin päätettiin hioa ja maalata uudestaan, mutta kun kaikkien kerrosten alta paljastuikin ihanaa, vaaleaa puuta, olin myyty. Mitään näin kaunista ei enää peitettäisi. Toki käytin varmasti kolme kertaa enemmän aikaa (ja yhden hiomakoneen elämänkaaren loppuun) kuin mitä pelkkään ovien maalaamiseen olisi kulunut, mutta olen varma, että aikani oli parhaalla mahdollisella tavalla käytetty. Lopputulos on upea! Kuvissa ovet hiomatta ja valmiiksi hiottuna.

Suuret kiitokset mahtaville perheenjäsenillemme unelmiemme mahdollistamisesta! Ja mahtavalle vuokraemännälle tietty! Kerromme lisää Shopin sisustamisesta vähän myöhemmin, pysy kuulolla. Shopin näyteikkunaa kannattaa käydä jo kurkkaamassa, sillä sieltä löytyy kiva kuvauskisa.

P.S. Häämessut olivat ihan huikeat. Kiitos kaikille, jotka kävitte juttusilla, oli ihan mahtavaa porista teidän tulevista hetkistä! <3