Suvi


Onko sinut valittu järjestämään yrityksenne kesäjuhlat? Onneksi olkoon tai vastaavasti pahoittelut saamastasi vastuusta. Meidät voidaan jakaa hyvin helposti näihin kahteen ryhmään, sillä toinen ahdistuu valtavasti ja toinen on riemuissaan (etenkin jos pääsee hieman hölläämään muissa työtehtävissä). Melkein kaikilla on kuitenkin kokemusta jonkinlaisen tapahtuman järjestämisestä, puhutaan sitten saunaillasta kavereiden kesken tai vaikka ylioppilasjuhlista.

Järjestääpä juhlat kuka tahansa, on tärkeää miettiä ainakin näitä asioita:

1.      Miksi juhla järjestetään, mitä tapahtumalla tavoitellaan?

2.      Kenelle juhla järjestetään ja paljonko väkeä odotetaan osallistumaan?

3.      Milloin juhla pidetään?

4.      Mikä on budjetti?

 

Selvitettyäsi nämä voit alkaa ideoimaan tulevaa juhlaa. Ota avuksesi innokkaita työkavereita ja kysele kahvihuoneessa, mistä on aiemmin pidetty ja mitä ehdottomasti ei haluta. Seuraavaksi voidaan siirtyä kohti käytännön järjestelyjä. Tapahtuman järjestämisessä on usein paljon liikkuvia osia, jotka pitää sovittaa yhteen. Siksi onkin helpompaa kun aloitat ajoissa. Esimerkiksi kesällä järjestetään paljon juhlia, joten monet tilat varataan jo kuukausia (tai häihin jopa vuotta) aiemmin.

 

 

Kun hyvissä ajoin hoidettavat tehtävät juhlien järjestelemiseksi on tehty, voidaan juhlat jättää hetkeksi asettumaan. Muistithan käydä läpi, mitä on hoidettu ja mitä hoitamatta ja että ollaan edelleen budjetissa. Tällä ajalla saattaa vielä tulla hyviä ideoita juhlan järjestämiseksi. Muista kuitenkin mitä olet jo hankkinut ja tee päätökset sen puitteissa. Kun h-hetki alkaa olla lähellä, on aika kaivaa suunnitelmat pöytälaatikosta. Käy uudelleen läpi juhlan kulku, tarkista mitä on vielä tehtävänä ja tartu toimeen. 

 

 

Juhlapäivälle ja sitä edeltävälle päivälle jää usein melko paljon käytännön järjestelyjä. Näihin tehtäviin kannattaa varata aikaa ja joustoa, sillä kaikki ei aina suju aikataulun mukaisesti. Käy vielä läpi, että kaikki tarvittava tulee tehdyksi. Muista, että juhlan aikana on myös huolehdittava, että kaikki sujuu ongelmitta ja tarvittaessa ratkaistava pieniä, eteen tulevia pulmia. Ota rento asenne ja nauti työsi jäljestä! 

Mikäli haluat päästä hieman helpommalla, kurkkaa tästä tarjous tuleviin kesäjuhliinne.